BUKU MEWARNA MAGIK- selamat daripada termakan crayon

Anak anda suka mewarna dan menconteng?

Tetapi tiap kali anda bagi pensil warna dan kertas, anda bimbang dan mesti kena berjaga- jaga sebab:

==> buku kena koyak

==> kertas kena gigit, sampai tertinggal cebisan kertas dalam mulut

==> pensil warna di kulum ( bahaya betul !)

==> dakwat pensil warna @ krayon terkena pada baju, susah nak dibersihkan

==> anak menulis di dinding

==> anak melukis dilantai dan sofa

buku-mewarna-magik-educational-toys-malaysia

Sebenarnya, ibubapa tidak kisah sangat perihal dinding dan lantai kene conteng.

tapi ibubapa lebih risau mengenai bahaya jika tertelan kertas atau termakan mata pensil warna tu

buku-mewarna-magik-malaysia

buku-mewarna-magik-selamat

Sekarang, anda , ibubapa prihatin, tak perlu bimbang lagi

Sebab kini kita ada superhero magik yang boleh selamatkan anak anda dari bahaya

BUKU MEWARNA MAGIK

WOW! Memang betul- betul MAGIK!

Selesai semua masalah anda (:

buku-mewarna-magik-murah

Buku mewarna magik ini dicadangkan kepada kanak-kanak seawal 12bulan hingga  3 tahun . Sebab anak-anak di usia ini tangannya memang geram nak menconteng

Selamat untuk anak kecil kerana hanya menggunakan air sebagai dakwat dan setiap muka surat adalah hardcover

Jadi bagi ibu yg sibuk, boleh bagi magic book ini tanpa ada kerisauan anak gigit kertas, anak makan pensel warna, atau mata tercucuk pencil colours

Buku mewarna magik ini adalah PENYELESAIAN untuk ibubapa yang perlukan ‘sedikit masa’ untuk masak, ke tandas, sidai baju dan sebagainya

buku-mewarna-magic-testimoni-4

Berminat? Boleh order sekarang;

Whatsapp BUKU MAGIC dan hantar ke 019 266 4901

Whatsapp BUKU MAGIC dan hantar ke 019 266 4901

Whatsapp BUKU MAGIC dan hantar ke 019 266 4901

 

Kenapa anda harus memilih BUKU MEWARNA MAGIK ini?

 Selamat

Hanya menggunakan dakwat berasaskan air. Jadi ianya lebih selamat dan tidak ada kerisauan anak masukkan pensel dalam mulut, anak conteng dinding atau menghisap pen. Jadi lebih yakin untuk membiarkan anakanda bereksplorasi dengan buku mewarna magik ini sementara anda menyelesaikan urusan yang lain

Membina Keyakinan Diri

Biasanya bila anak mewarna, hasilnya seadanya selayak hasil kerja anak kecil lah kan. Tetapi, bila guna buku mewarna magik ni, anak baru layangkan waterbrush tu pada buku, terus muncul lukisan berwarna warni. Dan pastinya anak akan teruja dengan lukisan yang cantik tu. Dia akan terus mewarna, mewarna dan mewarna

Membina kemahiran motor halus dan kekuatan jari

Anak anda boleh mewarna sendirian tanpa bantuan ibubapa. Buku ini secara tidak langsung dapat membantu membina kemahiran-kemahiran penting untuk menulis tanpa anak sedari dan dalam keadaan mereka sangat teruja. Buku mewarna magik ni juga boleh digunakan sebagai latihan untuk grip dengan baik sebelum anak-anak menggunakan pensil sebenar. Bila anak selalu guna water brush ni untuk mewarna, anak akan melatih koordinasi tangan-mata, melatih daya fokus dan melatih otot-otot kecil pada tanganya. Lama-lama skill grip pensil mereka akan jadi semakin baik

Merangsang kemahiran berfikir

Dunia anak kecil penuh dengan eksplorasi. Bila menggunakan buku mewarna magik ini, mereka tidak hanya memahami ia sebagai sebuah buku, tapi mula memikirkan apa sebenarnya yang berlaku. Ada ibu yang berkongsi anaknya mula bereksperimen dengan cuba menconteng menggunakan waterbrush tu pada kerusi, dinding rumah dan permukaan lain. Mereka hairan kenapa tidak ada apa-apa perubahan. Bukankah ia satu peluang untuk menyuntik idea kepada anak mengenai jenis-jenis bahan, tempat menulis yang betul dan apa-apa jua yang membantu menjawab kemusykilannya. Jangan sangka anak tidak memahami apa yang kita sampaikan, anak kecil sangat genius sebenarnya. Hanya kita perlu memilih bahasa yang betul semasa menerangkan

Memupuk minat sukakan buku

Selain mewarna, buku mewarna magik ini juga boleh digunakan untuk memperkenalkan anak-anak dengan perkataan-perkataan baru dan mudah, mengikut tema buku yang ada iaitu, numbers, alphabet, animals, transportation dan my first word. Ini boleh membantu memupuk minat anak anda untuk cintakan buku dan suka membaca. Tidak mengapa jika anak anda masih belum boleh membaca dengan baik. Yang penting, tanamkan minat sukakan buku. Supaya sikap positif ini berterusan hingga dewasa

Boleh dibawa kemana-mana

Dengan saiz 17cm x 17cm, buku ini sangat sesuai untuk kanak-kanak dan boleh dibawa kemana-mana dan boleh digunakan untuk aktiviti anak-anak diluar seperti semasa didalam kereta, di kedai makan atau ketika berjalan-jalan di luar

Jimat & boleh digunakan berulang kali

Bukan sahaja harganya yang berpatutan, tetapi ianya lebih jimat kerana boleh digunakan berluang kali. Kerana apabila air sudah kering, permukaan yang diwarna tadi akan kembali ke warna putih seperti asal. Jadi ianya boleh diwarnakan lagi dan lagi

buku-mewarna-magik-ready-stock

Siapa BudakeciK.com?

BudakeciK.com merupakan pembekal educational toys yang berkualiti , eco-friendly dan selamat

Dan telah berdaftar dibawah syarikat Monza Elegant Resources

Dengan konsep ‘unlock your child’s potential’ ;
> bermain sambil belajar
> penting untuk pendidikan & stimulasi awal

cropped-14079479_327702460953769_7150791101633506580_n.jpg

BUKU MEWARNA MAGIK ini boleh didapati dengan harga

SERENDAH rm35 SAHAJA

Kami ada 5 pilihan buku mengikut tema kegemaran anak anda;
Numbers (5 muka surat boleh warna)

Alphabets (5 muka surat boleh warna)

Animals (5 muka surat boleh warna)

Transportation (5 muka surat boleh warna)

My first words (10 muka surat boleh warna)

buku-mewarna-magik-educational-toys

TAWARAN

Untuk pembelian pantas 3 buah buku dan keatas,

TIADA cas postage dikenakan

Jadi, anda akan jimat sehingga RM9

Berminat? Boleh order sekarang;

Whatsapp BUKU MAGIC dan hantar ke 019 266 4901

Whatsapp BUKU MAGIC dan hantar ke 019 266 4901

Whatsapp BUKU MAGIC dan hantar ke 019 266 4901

buku-mewarna-magic-testimoni-1

Walaupun bermain “BUKU MEWARNA MAGIK” nampak mudah, tetapi aktiviti ini sangat bagus untuk merangsang dan menajamkan daya kreativiti kanak-kanak

Kadang kala hasilnya cukup mengagumkan dan mampu menarik perhatian anak-anak sehingga tidak pernah berasa jemu walaupun bermain sehari suntuk

Saya jamin, anak anda pasti gembira dengan BUKU MEWARNA MAGIK ini dan tidak lagi berminat dengan gadjet dan televisyen

buku-mewarna-magic-testimoni-8

buku-mewarna-magic-testimoni-7

buku-mewarna-magik-testimoni-3

buku-mewarna-magic-testimoni-9

 

Tips penjagaan magic book agar tahan lebih lama;

  1. anda boleh lekatkan salotape di bahagian tepi buku supaya air tidak masuk ke dalam buku
  2. jangan gores permukaan buku /conteng dengan pen atau pensil, kerana jika tercalar nanti akan rosak
  3. lap sehingga kering selepas guna, baru simpan
  4.  jangan rendam @ siram buku dengan air

 

Cara menggunakan waterbrush “Buku Mewarna Magik 

  1. buka penutup yang ada berus, kemudian lalukan air paip diatas lubang kecil sambil picit-picit untuk masukkan air kedalam pen tersebut
  2. buka penutup yang ada berus, kemudian rendam keseluruhan pen ke dalam bekas berisi air sambil picit-picit untuk masukkan air kedalam pen tersebut
  3. celup berus tu kedalam air, kemudian terus conteng diatas magic book

 

> video penuh penggunaan buku mewarna magik di sini <<<

buku-mewarna-magik-cara-guna

Jadi kebaikan buku magik ini bukan hanya sekadar buku main-main untuk anak-anak, tapi sangat baik untuk perkembangan mereka

Semoga perkongsian ini dapat memberi idea kepada ibubapa dalam mencari bahan yang sesuai untuk permainan dan perkembangan anak2

Kerana ibubapa adalah guru yang terbaik untuk anak-anak

buku-mewarna-magik-aktiviti-kanak-kanak

buku-mewarna-magic-testimoni-2

Mereka sudah

Jadi,  anda tunggu apa lagi?

Whatsapp BUKU MAGIC dan hantar ke 019 266 4901

Whatsapp BUKU MAGIC dan hantar ke 019 266 4901

Whatsapp BUKU MAGIC dan hantar ke 019 266 4901

images

click for more toys

===> https://www.facebook.com/budakecikshop/

click for toys recommenced for age 0-12months

===> https://www.facebook.com/pg/budakecikshop/photos/?tab=album&album_id=525159527874727

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *